Μέθοδοι που Εφαρμόζουμε

Σήμερα εφαρμόζονται 4 επεμβάσεις για την Νοσογόνο παχυσαρκία:

Από αυτές το γαστρικό μπαλόνι είναι μια προσωρινή λύση που δεν προσφέρει πρακτικά τίποτε περισσότερο από τη δίαιτα.

Όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της νοσογόνου παχυσαρκίας έχουν σαν σκοπό να περιορίσουν την ποσότητα της τροφής που μπορεί να λάβει ο ασθενής. Δυστυχώς δεν υπάρχει εγχείρηση μετά την οποία ο ασθενής να μπορεί να φάει και να αδυνατίζει.

Ανεξάρτητα με την επέμβαση που θα επιλέξετε αυτή θα γίνει λαπαροσκοπικά. Εν τούτοις αν κατά τη διάρκεια της επεμβάσεως λόγω τοπικών συνθηκών κριθεί ότι δεν είναι ασφαλής η ολοκλήρωσή της λαπαροσκοπικά θα μετατραπεί σε ανοικτή.

Όπως αναφέρθηκε η χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση της Νοσογόνου παχυσαρκίας είναι μια μεγάλη και σοβαρή επέμβαση και όπως όλες οι επεμβάσεις, έχει και αυτή κινδύνους. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για αισθητική επέμβαση. Είναι μια επέμβαση υγείας. Έτσι, όταν συγκρίνουμε τους κινδύνους της επέμβασης με τους κινδύνους της Νοσογόνου παχυσαρκίας οι κίνδυνοι από την παχυσαρκία είναι πολύ μεγαλύτεροι (γι αυτό άλλωστε συζητάμε για χειρουργική επέμβαση). Το γεγονός όμως αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να θεωρούμε ότι η επέμβαση δεν έχει κινδύνους.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Αυτό όμως δεν αποκλείει το γεγονός ότι μπορεί να παρουσιαστούν επιπλοκές, οι οποίες έχουν σχέση με τις αναστομώσεις (ραφές), το αναπνευστικό σύστημα, την καρδιά ή άλλα όργανα. Οι επιπλοκές αυτές μπορεί να καταλήξουν ακόμη και σε θάνατο. Το ποσοστό θνητότητας των επεμβάσεων αυτών εξαρτάται από τον Δείκτη Μάζας Σώματος του ασθενούς, την ηλικία και την γενική του κατάσταση.